lørdag 1. mai 2010







Middag på hostallet

Hadde en sjukt åndelig kveld i går. Vi satt og koste oss med vin og spilte gitar da 3 pastorer fra Haiti kom og satte seg ned og ville spille og synge med oss. De hadde vært på en seminar her i Santo Domingo og skulle reise tilbake til Port au Prince i dag. De kunne litt engelsk og litt spansk, så det funka..

Han ene pastoren hadde en dødsbra stemme og kunne noen grep. Han sang: ”don´t forget Haiti” og det var ganske rørende.. Hvertfall når man begynner å tenke på jordskjelvet og alt de har mistet. Det eneste de sang om var Gud og Haiti, og det er jo nesten det eneste de fortsatt har. Jeg kan forstå at relgion blir ekstremt viktig i et land som møter så mye elendighet..

Ellers blir dagene lange på jobb,ADR(rehabinstitusjonen hvor vi holder til), vi observerer mest, og da blir dagene enda lengre..Men vi faar stadig mer stoff til oppgaven og det er spennede..Helt vannvittig hvor mange som er amputert her, og uheldigvis saa er det flest unge..
Vi har også observert en behandling av en Haitianer som hadde mistet 4 fingre under jordskjelvet, hun hadde ligget under en 3 et. byggning i 7 timer for hun ble hentet ut, det var vanskelig å holde tårene borte når hun forteller at det at hånden nesten er borte ikke kan sammenligne seg med alt annet hun har mistet...

1 kommentar:

  1. Det må gi et fint bra perspektiv på livet når du møter så mye elendighet. Spennende å lese bloggen din. Håper det står bra til med deg.

    SvarSlett