mandag 10. mai 2010

Stadig flere utfordringer..





"Limbs for life",en amerikansk organisasjon som reiser rundt og kurser ansatte(ortopediingienører) i protesestøping. De er her i en uke og og tilpasser proteser til mange mange pasienter ca 60 om dagen..!, eller var det fler... Jeg fikk også prøve meg som protesemaker. I dag fikk vi se av støpning av stumpen til den ene pasienten vår, men han andre har ikke råd til protese..
Noe som er så utrolig trist.. I starten av 20 årene, aktiv og lovende og vi våres øyne har han fått en ekstrem limitasjon ved å amputere et ben etter en ulykke. Men det rare er når vi snakker med han har han et helt annet syn på det enn hva vi i utgangspunktet forventet.
Vi forventet at han ville følt et tap over å miste en kroppsdel og være preget av at fremtiden kanskje var endret. Men nei, dette virker foreløpig greit og han har akseptert situasjonen som den er, det var ingen annen utvei. Det eneste han nevner at at han må stå opp litt tidligere for å komme til skolen i tide pga det er mange trapper og ingen heis.
Hm, imponerende syn på livet!

1 kommentar:

  1. Mette: Så utrolig spennende og gøy at dere er der nede! Gleder meg til flere oppdateringer :)

    SvarSlett